El Quatre Cantons diu No a la violència masclista a través del RAP

El Quatre Cantons diu No a la violència masclista a través del RAP

El passat 26 de novembre alguns estudiants de 2n d’ESO es van rebel.lar contra la violència de gènere i ho van fer cantant una sèrie de cançons en estil hip hop,  en un acte en el qual es lliuraven els premis de Jove de còmic Sant Martí per la prevenció i  eradicació del a violència masclista organitzat per l’ajuntament de Barcelona i que va tenir lloc a l’auditori de la biblioteca Manuel Arranz del Poblenou.

DSC_9774  Cartell-Premi-Comic-2015-230DSC_9554

 

La Sílvia C. i la Laura Böt. de 2n E ens  resumeixen el procés de creació i interpretació en les seves  cròniques:

“…. com que faltava poc pel dia contra el masclisme el professor de música ens va proposar a tots els alumnes de 2n d’ESO que féssim un rap entorn d’aquest tema. A nosaltres ens va semblar bona idea i ens vam posar a treballar. ”

“un cop triada la base instrumental que havia de ser d´ús llliure, tocava posar-se a treballar amb la lletra la qual no podia contenir insults i en la qual els versos havien de rimar. ”

“cada rap havia d’incloure uns ritmes corporals que haviem treballat en anteriors sessions”

“Les lletres es podien escriure des del punt de vista de la víctima, de l’agressor o fins i tot d’una tercera persona que podia ser un veí o els fills. No va haver cap restricció en quant a la llengua a utilitzar: podiem escriure en català, castellà, anglès o en alemany.”

DSC_9716DSC_9748DSC_9772

 

” un cop enllestida la tasca d’escriure la lleta  vam haver de practicar el rap per interpretar-lo davant la classe. Per últim ens va en comananr la tasca de fer un videoclip amb el rap. “

 

 

Aqui teniu unes mostres del resultat:

 

 

Si voleu veure els alumnes en directe no us perdeu la mostra que fan avui  22 de desembre a les 19 hores al gimnàs de l’institut!!

Share this post

Comment (1)

  • Lluïsa (CRP Badalona)

    Genial, companys, aquests raps i aquesta feina que heu fet!
    Ens heu emocionat. Molt!
    Ens fem difusió a Badalona.

    23 gener, 2017 at 11:51

Deixa un comentari