Electronifiquem la música barroca o millor rockejem una melodía romántica? Fem descoberta del poder de la música fusió.

Electronifiquem la música barroca o millor rockejem una melodía romántica? Fem descoberta del poder de la música fusió.

 

La música fusió no és altra cosa  que  la mescla de dos o més estils musicals.  Els alumnes de 3r d’ESO han treballat entorn d’aquest tipus de músiques després d’haver rebut la visita de dos músics professionals. . En Pau B, i la Camila (3r D) descriuen la seva vivència:

“La Núria i en Marc ens van explicar que la rúmbia és un estil musical que va néixer al Vallès. Aquest estil fusiona la rumba catalana amb la cúmbia llatina que es feia servir per a les festes majors i els balls gitanos. El van impulsar Dusminguet i Pomada al final del segle XX, amb l’acordió diatònic. D’entre els compositors més coneguts trobem a Carles Belda, Joan Garriga i Víctor Pedrol, i els grups com La Troba Kung-Fú, i Els Catarres.  La rúmbia, pensada per ballar, barreja sense complexos el substrat propi del ball: havaneres, rock, reggae i ska, valsos, etc. El nom de rúmbia el va proposar Ernesto América i el primer cop que va aparèixer escrit va ser en el CD Rumbia at Ernestos, de La Troba Kung-Fú, en l’any 2009 (fa set anys).
Al final de l’explicació en Marc i la Núria ens van fer una petita, però alhora, una gran i bonica demostració de la Rúmbia. També ens van ensenyar a com picar de mans amb els ritmes de Rúmbia”.

 

A partir d’aquesta introducció els nois i noies, fent ús de diferent programari, van fer una creació musical a partir d’una melodia culta barrejada amb l’estil que ells havien escollit.

La Júlia R. ens explica el seu procés de creació:

“jo vaig utilitzar la base del Canon de Pachelbel, i vaig enregistrar la melodia en el piano al GarageBand, un cop fet això vaig voler afegir-li un ritme que contrastés, per això vaig
escollir un ritme que fos típic de la Salsa. Vaig optar per fer amb les maraques el típic ritme que pots escoltar a la majoria de cançons de salsa. Un cop fet això li vaig afegir un ritme de corxeres amb els congos per completar-ho una mica més”.

Aquí de mostra tenim algusn productes musicals:

 

Guillem Jaumejuan (3r B): Música barroca (Canon Pachelbel)  i música electrònica

Ivan G. (3r B): Música barroca (Canon Pachelbel)  i Rock

Alba G. (3r B) : Música romàntica (Für Elise, L.V. Beethoven)  i hip-hop

Zoila T. (3r B): música balada i música disco 70′

Pilar M. (3r D): Oda a l’alegria. Beethoven i rock

Adrià R (3r D): Música barroca (Cànon Pachelbel) i música hip hop

Júlia R.  (3r D): música barroca (Canon Pachelbel) i  salsa

 

Algunes valoracions que han fet els alumnes després d’acabar el projecte:

Adrià R i Joan de H.  “Al principi va ser una mica difícil ja que no sabíem exactament com s’havia de fer ni com fer que la fusió funcionés, però després d’anar practicant i provant ritmes i instruments la cosa ja va anar sortint millor”

Júlia R. : “Aquesta activitat em va semblar molt interessant, ja que no sabia que existia la fusió entre dos tipus de música”

Share this post

Deixa un comentari