Zimoun, escultura sonora

Zimoun, escultura sonora

 

Zimoun motors wire cardboard installation room

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L’artista suís Zimoun (Suïssa, 1977) crea plataformes sonores pensades arquitectònicament.

 

Zimoun: Prepared dc motors, cotton balls and cardboard boxes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Llegim a la seva pàgina que les seves instal·lacions exploren els fluxos rítmics de sistemes mecànics preparats. Només usa materials senzills i components industrials.

Les seves escultures sonores ens enfronten a la tensió entre els patrons ordenats de la modernitat i les forces caòtiques de la vida.

El so dels fenomens naturals reverbera en aquestes construccions minimalistes.  Hom pot sentir l’empremta sonora de la pluja o del vent. Aquestes escultures sonores també poden suggerir altres sensacions o emocions: cada espectador podria completar l’experiència sonora d’una manera diferent a partir dels seus records, de les seves vivències.  No hi ha dues percepcions iguals davant la mateixa proposta artística; pensem com de diferent seria l’experiència si treballem al camp, si toquem en una orquestra, si treballem en una fàbrica, si pintem, si cuinem, si fem escultura, si escrivim, si cosim roba o fem de mestres, per exemple.

 

 

 

 

He escollit les escultures sonores de Zimoun per tancar el curs, però també per obrir-ne el nou, final i principi. I entre aquests dos moments, potser l’experiència d’aquestes instal·lacions ens portarà algunes idees noves, #ideastothinkabout.

 

 

Bon estiu!

 

 

Zimoun, Daily icon

Share this post

Deixa un comentari