Projecte “Melodia”

Projecte “Melodia”

Unitat i varietat ha estat la consigna per fer una parella de melodies de creació pròpia (escrites a l’editor de partitures noteflight). Hem necessitat visualitzar en què consisteix compartir unitat i varietat, i per això hem començat per buscar dues imatges que fossin iguals, però diferents, o diferents, però iguals, una parella de fotografies que juntes poguessin explicar alguna cosa que no podrien explicar per separat. És a dir, en la seva diferència, mantenen alguna similitud, o en la seva similitud, mantenen alguna diferència.

 

 

Havien de ser imatges amb una llicència d’ús que permetés la seva reutilització per a fer una obra derivada sense finalitats comercials, així que també hem après a filtrar les cerques d’imatges segons les llicències i a cercar l’enllaç a la imatge original on poder trobar la menció a la llicència així com l’autoria.

 

 

Amb la lectura de les imatges triades calia definir els paràmetres melòdics que havia de tenir cada melodia, això és, si estaria en mode major o en mode menor, si estaria escrita amb valors rítmics curts o llargs, quin timbre havíem de triar (instrument), si la melodia tindria un àmbit ample o estret, si predominarien els salts o bé els graus conjunts, si seria repetitiva o bé imprevisible, més consonant o bé més dissonant, amb cromatismes o sense, i quina dinàmica ens interessava per a cada melodia (ff, f, mf, p, pp).

 

 

El projecte ens demanava haver d’entrenar la discriminació auditiva de tots aquests paràmetres del so, i ho hem fet tant a partir de músiques triades pels alumnes com d’altres músiques de diferents períodes de la Història de la música.

 

 

El resultat de tota aquesta recerca arriba en format vídeo. Una petita mostra va ser publicada al canal de Twitter del bloc de música, @4Cants , i es pot fer la cerca pel hashtag #I4Cprojectemelodia .

 

 

Ara afegim algun treball més per mostrar un exemple de cada grup classe. La llista anirà creixent. Work in progress!

 

 

Un exemple amb canvis de tempo i diefrent ús de cromatismes.

 

 

Anna Gou, et dediquem aquest post. Ens pots encarregar més bandes sonores pels curts de “Cinema en curs” sempre que vulguis! Gràcies per contractar-nos!

Share this post

Deixa un comentari