Posem músiques al cel

Posem músiques al cel

newspaper

Els alumnes de primer d’ESO  han participat en un projecte amb l’Orquestra Ciutat de Barcelona OCB, anomenat EOLAB en què havien de crear un àudiovisual relacionat amb l’univers.

Aquest projecte està inspirat en un de previ realitzat per la NASA i un institut de Houston, i donat el seu èxit, s’ha repetit aquí, a la ciutat de Barcelona. Al Quatre Cantons hem pensat que seria ideal emmarcar-lo en el context del TG Històries del cel, que tracta el tema de les estrelles, el sistema solar i la mitologia grega. L’objectiu de tot plegat és donar noves perspectives a la ciència i apropar la música simfònica als joves i a les seves famílies.

El procés ha estat molt interessant i molt productiu. D’entrada l’alumnat ha anat realitzant les tasques del TG relacionades amb el món de la mitologia grecoromana (fent exposicions orals explicant els diversos mites) , alhora han pogut relacionar aquestes històries amb els noms de cossos celestes que ha estat l’altre eix vertebrador del projecte. Per tal d’ampliar els continguts d’astronomia vam rebre la visita d’un especialista de l’observatori del Montsec .

Paral.lelament els alumnes han treballat des de l’àrea de música l’impacte de la música en l’audiovisual i l’orquestra.

L’encàrrec de l’OCB ha comportat :

-la visita d’uns músics d’aquesta orquestra al centre per tal d’explicar les característiques del seu instrument i del dia a dia del músic professional.

el responsable de l'orquestra i els músics ens expliquen la distribució dels músics en l'orquestra

 

-la visita al Museu de la Música on a banda de fer un recorregut observant  totes les famílies d’instruments antics i moderns i d’arreu del món els alumnes van poder tocar algun d’aquests.

Els alumnes van poder tocar alguns instruments com l'arpaTocant un orgue 2017-02-22 12.59.09

-l’assistència a un assaig general de l’OBC en la qual interpretaven tot un programa dedicat a R. Wagner (peces que prèviament haviem treballat a l’aula).

Molt atentes a l'assaig general  Secció de vent metall i percussió de l'orquestraEL director Kazushi Ono donant instruccions als músics L'assaig general de l'orquestra    e

 

 

 

 

 

Ara ja ha arribat el dia esperat!! Els audiovisuals seleccionats seran presentats a l’auditori el proper cap de setmana 7 i 8 d’abril en diferents passis

  • divendres 7 d’abril de 2017 a les 20h
  • dissabte 8 d’abril de 2017 a les 12:30

Cada família disposarà de 3 entrades, però si en necessitéssiu més, ens ho podeu fer saber i miraríem de proporcionar-vos-les.

També hi ha prevista l’assistència de l’alumnat implicat en el projecte (tot primer d’ESO ) a un assaig general que tindrà lloc el mateix divendres a les 10 hs del matí

Aquí teniu un tast d’alguns treballs

Share this post

Deixa un comentari