Investiguem els sons i els sorolls.

Investiguem els sons i els sorolls.

Els alumnes de primer d’ESO D, E i F  hem investigat sobre els sons i els sorolls a través de l’experimentació. L’Alícia R. i la Laura M.  ens ho expliquen en les seves conclusions.

Experiments_ Alicia .

Experiments amb sons_ Laura

Tot seguit, utilitzant el programa Garage Band,  hem creat diferents composicions  fent ús de sorolls de casa, de l’institut, de la natura…. Aqui teniu una mostra de la  selecció que hem fet amb alguns fragments de la reflexió que hem fet “a posteriori”:

1r D

 • Maria S. i Daniela J. “Nosaltres primer vam gravar sons del carrer i de casa com ara cassoles picant, l’ aixeta oberta, una cremallera pujant i baixant, el do del piano, i cops a la taula entre d’altres”

 

 • Clara P. “He utilitzat sons de casa meva com la llum, l’ olla o l’aixeta i els he ajuntat amb altres sons musicals. Jo crec que ha estat  un treball molt interessant perquè mai havia creat una cançó i m’ha agradat molt treballar amb el  programa Garage Band.”

 

 • Omaima C. “Quins sorolls he utilitzat? la guitara,  soroll de palmes i  de nens jugant al pati”

 

 • Núria M. “He agafat sorolls de casa com la cadena del vàter, el microones, el rentaplats, la taula, la cadira, la televisió, l’aixeta i els he convertit en pistes que he barrejat i els he donat forma.”

 

 • Paula P. “Jo vaig utilitzar un munt de sorolls com ara una porta, fitxes del dominó, i molts altres”

 

 • Laura M. “Per fer aquesta creació tothom va escollir un tema i va gravar sorolls sobre ell. Jo vaig escollir fer-la amb sorolls de casa. Després de gravar els sorolls s’havia de donar forma a la cançó posant una base instrumental que quedés bé i els sorolls amb un ritme”

 

1r E

 • Alícia R. Primer de tot, ens van reunir jo i l’Aina, una amiga meva, al menjador de casa seva. Cadascuna va proposar diferents sorolls i en vam grabar uns trenta. Després, a casa meva, els vaig escoltar tots i vaig esborrar els que no m’agradaven. Un cop a classe, vaig començar posant una melodia prefabricada que et venia amb el programa, i gravant uns tambors per tal d’establir un ritme. A continuació, vaig agafar varis samplers per ordre i vaig gravar-los per tal de que quadressin. Una curiositat:encara que el GarageBand permeti tocar els samplers en diferents tonalitats, els samplers de la meva cançó no varien el to. Quins sorolls he utilitzat? L’Aina apretant un Petit Suisse, dient “Nii-chan” i “Yuki!”

   

 • Clàudia L. “He utilitzat sons de la classe : el so de quan t’aixeques de la cadira, quan tanques la finestra, algunes palmades i gent parlant

   

 • Núria A.”He utilitzat el soroll d’una cremallera, d’una porta tancant-se, de l’aigua, d’una camera, d’una carpeta, d’una copa, d’uns daus, d’un disc, d’un domino, d’un ganivet, d’un llibre, d’un llumí, d’unes mans, d’un piano apagat i d’un timbre.”

 

 • Maria J. “He utilitzat els sorolls del institut com per exemple nens parlant al passadís, gots…”

 

1r F

 • Carla M.“En el meu cas he fet servir sorolls de casa com quan reps missatges per telèfon, l’alarma del despertador, una aixeta, el  timbre de la porta de casa, el telèfon..”

 

 • Clàudia S.”Primer vaig anar a la muntanya, vaig agafar diferents mostres de sons i sorolls. Amb aquests vaig fer diferents ritmes: el soroll de caminar el vaig convertir en semicorxeres, als cants dels ocells vaig aplicar un ritme amb síncopes que em va semblar molt divertit. Després vaig anar al riu i vaig enregistrar el soroll de l’aigua que vaig manipular per convertir-lo en semicorxeres encara que no portades exactament a ritme. Finalment a la nit vaig anar al bosc i vaig gravar els grills. Amb els seus sons vaig reproduir un ritme de corxeres i blanques.Primer vaig anar a la muntanya, vaig agafar diferents mostres de sons i sorolls. Amb aquests vaig fer diferents ritmes: el soroll de caminar el vaig convertir en semicorxeres, als cants dels ocells vaig aplicar un ritme amb síncopes que em va semblar molt divertit. Després vaig anar al riu i vaig enregistrar el soroll de l’aigua que vaig manipular per convertir-lo en semicorxeres encara que no portades exactament a ritme. Finalment a la nit vaig anar al bosc i vaig gravar els grills. Amb els seus sons vaig reproduir un ritme de corxeres i blanques”

 

 • Martí L.“En el meu cas he utilitzat el tema de hockey herba. Aquests són els sorolls que he fet servir : xut  i gol, cop a terra, dribling gol, parada de porter, passi , tocs, vot i toc, vots a terra.

 

 • Eleonora P.”En el meu cas, he utilitzat el tema de casa utilitzant sons com  una caixa musical , un perfum i sorolls com ara  gots entrexocant ..”

Share this post

Deixa un comentari